De insecten in de struiken langs de waterkant maken zacht zoemende geluidjes, terwijl het licht van de ondergaande zon de wereld in een oranje gloed hult. In de lucht hangt de geur van gras en barbecue. Twee kanoërs peddelen langs. Hun gelach en het geplons van water weergalmt tussen de oevers van de Hunze.

Wie naar de Hunzepleisterplaats komt, kan niet om rivier de Hunze heen. Spijkerboor is er zelfs naar vernoemd, omdat de vroegere inwoners van het dorpje vonden dat de kronkelende loop van de rivier leek op de vorm van een spijkerboor (een ouderwets timmermansgereedschap). De afgelopen jaren zijn in de omgeving van Spijkerboor de oude meanders hersteld waaraan het dorp haar naam dankt. Ze stromen nu, net als vroeger, weer door een uitgestrekt natuurgebied met een verscheidenheid aan vogels en planten.

Sportief of ontspannen in de natuur

Ook het oerdal waarin Spijkerboor ligt, de Hunzevallei, is naar de rivier vernoemd. Al sinds de IJstijd wordt in dit dal het water van het Drents Plateau naar zee gevoerd.

De Hunzevallei is niet alleen een verademing voor natuurliefhebbers, maar ook een uitdaging voor sportieve bezoekers. Er zijn prachtige fiets- of wandelroutes beschikbaar. De Hondsrug met de oeroude Hunebedden ligt op slechts vier kilometer afstand.

Als de rivier in de winter bevriest, kan er heerlijk geschaatst worden. In de zomer kunt u per kano de uitgestrekte pracht van de Hunze ontdekken of zwemmen in het rivierwater. Heeft u trek in een uitdaging? Dan is het zelfs mogelijk om naar het zes kilometer verderop gelegen Zuidlaardermeer te peddelen. Gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan op de rivier, dus u kunt in alle rust genieten van de rust en de natuur.

Op zoek naar de bever

Met alle natuurontwikkelingen omtrent de Hunze is er een oud-bewoner van de rivier opnieuw uitgezet: de bever. Stichting Het Groninger Landschap en Stichting Het Drentse Landschap hebben de zwemmende grazers geherintroduceerd in het Hunzedal, omdat ze een belangrijke bijdrage leveren aan de omgeving. Dankzij de bevers kan er een grotere verscheidenheid aan flora en fauna in het beekdal leven. Onze gasten vangen regelmatig een glimp op van deze bruine bouwbeestjes, dus houd uw ogen goed open!

Gratis kanoën of kajakken

Onze gasten mogen gratis gebruik maken van onze kano’s en kajaks. Er zijn genoeg boten voor tien personen. Ook hebben we een speciaal kinderbootje, voor kinderen vanaf 8 jaar. Achter het huis kunt u gemakkelijk de Hunze op en af, dankzij onze kanosteiger.

Rust, ruimte en privacy

U hoeft de deur maar uit te stappen en meteen staat u midden in de natuur. In de uitgestrekte tuin heeft u als gast alle privacy van de wereld, zodat u rustig van de omgeving kunt genieten op het terras, het gras of in het romantische prieel aan het water. Een glas wijn erbij et voilà: de gewone wereld lijkt ineens heel ver

De hele dag buiten

En wat is er heerlijker dan na een dag zwemmen en kanoën de hele zomeravond lang barbecueën? In onze grote gasBBQ op het terras is plaats voor heel wat hamburgers.

  • Contact

Overal dichtbij

Naast rust en natuur is er in de buurt van alles te doen. U loopt binnen twee minuten naar Café ‘t Keerpunt, waar u ‘s avonds lekker kunt eten, een echt Spiker-biertje kunt drinken en genieten van live muziek. Spijkerboor is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje uit in Drenthe of Groningen. Zo bevindt u zich vlakbij onder andere:

De binnenstad van Assen

Het Drents Museum

Wildlands Emmen

De Smelt Assen

Museum Ellert en Brammert

Hunebedcentrum Borger

Het Groninger Museum

De binnenstad van Groningen

De Zuidlaardermarkt

De TT in Assen

(Kinder)pret in de buurt

Wilt u de kleintjes een plezier doen? Breng dan gerust een bezoekje aan de Sprookjeshof in Zuidlaren of naar speelpark Kabouterland in Exloo. En wist u dat zowel Veendam als Zuidlaren een overdekt subtropisch zwembad heeft?

Kijk ook eens op onze kalender om te zien of er toevallig een bijzonder evenement in de buurt is tijdens uw verblijf!

Parkeren

Achter het huis hebben onze gasten hun eigen parkeerplekken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u de auto niet kwijt kunt, zelfs als u met een groep komt. Bij slecht weer kunt u de fietsen veilig en droog stallen in de schuur of onder het afdak van het terras.

Wilt u graag een weekend, midweek of week doorbrengen in deze heerlijke omgeving?

Bekijk hier de B&B , de groepsaccommodatie of de bezetting  de komende tijd.

Contact opnemen

Wat nou: ‘op vakantie naar Zuid Frankrijk’. Gewoon Spijkerboor, 16 april 2021.